mandag 1. oktober 2007

Vi er i gang!



Etter en litt lang soendags kveld var det for foerste gang paa denne turen tidlig morgen. Vi hadde nemlig moete med Anti-Privatiserings Forumet i Pritchard Street down town Jo'burg kl 9. Taxi'n kom aa henta oss kl 8, og 08:40 (20 min foer avtalt tid) var vi framme hos APF. APF har kontorer i 6 etasje i ei blokk som paa mange maater har samme funksjon som Solidaritetshuset; de forsoeker aa samle saa mange som mulig av de sosiale bevegelsene i Jo'burg paa samme sted.

Problemet med at APF har kontorer i 6 etasje er at det aa gaa opp saa mange trapper er ganske tungt naar du befinner deg nesten 2000 meter over havet (1753 for aa vaere mer noyaktig). Tilogmed ganske trente Iver blei tungpusta. Ingeborg hoertes ut som en flodhest.

Iallefall; Vi hadde et utrolig givende moete med Silumko, "organisasjonssekretaer" i APF. Jeg hadde forventa en middelaldrende mann i dress, men Silumko var en hipp kar paa noen-og-tjue med dreads. Han fortalte oss omtrent alt vi trengte aa vite om hvordan organisasjonen jobber, og hvordan de mobiliserer motstand mot privatisering i Soer-Afrika. Disse folka kan virkelig det aa drive en grunnplansorganisasjon. De gaar fra doer til doer i townshipsene for aa snakke med folk om privatisering og hvordan ANC driver med nyliberalistisk politikk. En ide for roed ungdom? :)

I morra skal vi forhaapentligvis vaere med APF/Silumko til Soweto paa et folkemoete arrangert av SECC (Soweto Electricity Crisis Comittee). Forhaapentligvis faar vi intervjua noen folk der.

Iver sin stoerste bekymring naa om dagen er at shampoen gjoer haaret hans hardt. Jadda!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hei igjen :o) Flott at det begynne å gå fremover. Ikkje bare har her vært innbrudd (der dei tok 2000 å lunsjpengane mine og ingenting anna), men begynte det å brenne i nabohuset (boligblokka), det va heilt sinnsykt, flammane sto ut av vindua og e kjente varmen tvers over gata. det va nesten som å vær på ei varm strand, så varmt va d. E har forresten laga treningsopplegg til når du kommer hjem ingeborg, så da blir det mer flodhestousting. Kos dokke videre

Magni

Unknown sa...

Jeg skjønner shampo bekymringen. over og ut, kos dere videre. (orka ikke skrive lang kommentar, siden jeg leste så mye)

mizz_julla

Anonym sa...

Merke at eg ikke klare å overgå det Magni har skreve, hva action angår. Her e d stille og rolig + fuglesang.

Anonym sa...

Veldig flott hva dere får til, spennende å følge med. Jeg har to kommentarer:
1)1750 m er ikke veldig høyt. Oksygentrykket er over 90 % av trykket ved vannflata. Hva med formen?
2) Håret blir stivt fordi vannet inneholder mye kalk. Det finnes spesialshampo!

Anonym sa...

I slik høyde er mengden oksygen i lufta redusert, det gjør at hjertet må slå fortere for å forsyne musklene med nok blod/oksygen. Derfor blir man tungpustet. I tillegg blir kroppens evne til å kvitte seg med melkesyre svekket, dvs at man ikke klarer å holde like høy intensitet som i lavlandet.